
  

  

1.  SOW Reference: Chapter 2 – Personnel, 3. Position Requirements, D) Electronic 

Monitoring Specialist (EMS) (page 12): A minimum of one EMS is required to be 

on duty at all times. 

Question: Would the BOP allow Contractors during non-operating hours to cover 

this position in a call center or other remote location with staff cleared by the BOP 

that may not be 100% dedicated to this contract? 

 

The EMS position is a key staff position.  All key personnel are full-time employees 

and must be 100 percent devoted to the federal DRC contract.  If the contractor 

wants to propose remote they should put it in their technical proposal. 


